Един от водещите руски експерти по противовъздушна отбрана (ПВО) генерал-лейтенант Айтеч

...
Един от водещите руски експерти по противовъздушна отбрана (ПВО) генерал-лейтенант Айтеч
Коментари Харесай

Експерт обясни защо не се е задействала системата свой-чужд и сирийската ПВО е свалила Ил-20

Един от водещите съветски специалисти по противовъздушна отбрана (ПВО) генерал-лейтенант Айтеч Бижев изясни за какво най-вероятно не е могла да се задейства системата  " свой-чужд " на руския Ил-20, свален над Средиземно море от сирийската ПВО. Основната версия, съгласно специалиста, представен от международните организации, е близостта на израелските изтребители, написа Блиц.

" Ако самолетите от Военновъздушни сили Израел са правили рискови маневри към нашия Ил-20, то израелските изтребители са отговаряли на сигнала " аз съм непознат ". И средствата на Противовъздушна отбрана, запитвайки самолетите, които са се намирали в региона на нашия аероплан, естествено са получавали сигнала " непознат ", изяснява специалистът и прибавя, че " средствата на Противовъздушна отбрана на Сирия това е нарушаване на границата и им дава право да открият огън ".

Бижев също по този начин оповестява, че " механически зенитно-ракетните комплекси са направени по този начин, че главата за самонасочване на ракетата улавя по-силния сигнал ".

" Ил-20 има отразяваща повърхнина доста по-голяма, в сравнение с изтребител. Естественно, ракетата ще улови по-силния сигнал и ще се насочи по него ", отбелязва военният специалист.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР